سبد استعلام
بالابر ساختمانی :
یکی از اصلی ترین و مهم ترین تجهیزات ساختمانی بوده که در تمامی ساختمان های در حال ساخت یا در حال بازسازی حداقل می توانید یکی از آن ها را ببینید. بالابر ساختمانی، همانطور که از نامش مشخص است وسیلهای است برای جا به جایی و حمل مواد و وسایل در ارتفاعات مختلف یک سازه یا ساختمان.
بالابر ها، بنا به نوع کارکردی که از آنها انتظار میرود، در ظرفیتها، جنسها، کیفیتها، نیروی محرکهها و در نتیجه قیمتهای مختلفی طراحی، تولید و به بازار عرضه میشوند. اما ساده ترین بالابر موجود در بازار، بالابر ساختمان است که از آن برای بالا بردن مواد، مصالح و ابزارآلات جهت انتقال به طبقات بالای ساختمان در حال ساخت، استفاده میشود.
انواع بالابر ساختمانی کدامند ؟
- بالابر ساختمانی تکفاز :
نیروی مورد نیاز جهت جابجایی مصالح، بوسیله الکترو موتور تک فاز تا توان 3 اسب بخار تامین می شود که با برق 220 ولت شهری قابل استفاده است، لذا در محیط ساخت و ساز شهری که دسترسی به برق تک فاز به سهولت انجام می گیرد، بالابر ساختمانی تک فاز کاربرد بالایی دارد. نکته مهم در مورد بالابر تک فاز این که قابلیت جابجایی مصالح تا وزن 300 کیلوگرم را دارد و نسبت به بالابرهای سه فاز ارزان تر هستند.
- بالابر ساختمانی سه فاز :
موتور بالابر ساختمانی سه فاز نسبت به بالابر ساختمانی تک فاز قدرتمندتر است که با برق سه فاز 380 ولت راه اندازی می شود و قابلیت جابجایی بار بیشتر از 300 کیلوگرم را دارد. این بالابر، بیشتر در فضای صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.
هر کدام از آنها در وزنهای مختلفی اعم از 350، 500، 750 و 1000 کیلویی به بازار عرضه میگردند.
کاربرد بالابر ساختمانی :
- بالا بردن مصالح ساختمانی در مقیاس کوچک و صنعتی
- حمل بار در کارخانه ها، معادن، اسکله ها، انبارها جهت بلند کردن مواد مختلف
- تخلیه و بارگیری کامیون ها، نصب ماشین آلات
- در زمان ساخت و ساز ساختمان ها و پروژه های عمرانی، برای جابه جایی مصالح بین طبقات
ویژگی های بالابر ساختمانی خوب چیست؟
۱- دارای ریل ها و پایه های با مقاومت و ایمنی بالا باشد.
۲- الکتروموتور مورد استفاده در آن دارای سیم پیچی تمام مس با کیفیت و توان بالا بوده و نیاز به آمپر کمی داشته باشد.
۳- دارای ظاهری زیبا و اندازه ی مناسب باشد.
۴- جنس دندانه های گیربکس مورد استفاده با کیفیت باشد.
اجزای تشکیل دهنده بالابرهای ساختمانی:
الکتروموتور
الکتروموتور در بالابر نیروی الکتریکی را به نیروی دورانی تبدیل می کند و وظیفه دارد که نیروی محرک را تأمین نمایدو باید بدانید که موتور بالابر ساختمانی بر اساس وزن بالابر و هم چنین ارتفاع آن انتخاب می گردد.
گیربکس
گیربکس ها اجزایی هستند که باعث کاهش یا افزایش دور می شوند. نکته بسیار مهم این است که جنس و کیفیت گیربکس در بالابرهای ساختمانی از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد. به دلیل آن که در هنگام مواقع حساس مانند قطع برق، مشکلات خاصی برای بالابر یا افراد آن به وجود نیاید.
وینچ
ویچ همان قرقره در بالابرهای ساختمانی می باشد که ز آن جهت جمع کردن یا بار کرد و هم چنین هدایت کردن سیم بکسل استفاده می شود. قرقره ها معمولا از فولاد ساخته می شوند.
سیم بکسل
سیم بکسل در واقع یک طناب است که از فولاد ساخته شده است. چند کابل فولادی بسیار قوی و محکم، در کنار یکدیگر، سیم بکسل را به وجود می آورد! سیم بکسل که برای بالابرها استفاده می شود، باید بسیار محکم باشد تا در هنگام جابه جایی بار پاره نشده و خطر آفرین نباشد.
جعبه نگه دارنده
جعبه نگه دارنده بخشی از بالابر است که تمامی قطعات بالابر ساختمانی از جمله الکتروموتور و … بر روی آن قرار گرفته است.
پایه ها
زمانی که بخواهند بالابر را روی زمین نصب کنند، به پایه هایی بسیار محکم و با مقاومت بسیار بالا نیاز می باشد. به صورت کلی هر بالابر از دو پایه تشکیل شده است که برای جلوگیری از اتفاق های ناگوار، باید این پایه ها به شکل محکم به زمین وصل شوند، برای کمک به این کار نیز می توان از وزنه های سنگین بر روی پایه ها استفاده کرد.
ریل
ریل تجهیزی در بالابر ساختمانی می باشد که برای وصل کردن جعبه نگه دارنده بر روی پایه ها از آن استفاده می گردد. نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که انتهای این ریل باید بسته باشد تا امکان خارج شدن جعبه از درون ریل به حداقل برسد.
باکت
قسمتی از بالابر ساختمانی است که مصالح در درون آن قرار گرفته و یه طبقات بالاتر فرستاده می شود.
سیستم ترمز
این سیستم برای برخی از بالابرها طراحی شده تا در هنگام وقوع اتفاق های غیرمترقبه، باعث پرت شدن مصالح به پایین ساختمان نشود.
مشخصات فنی بالابر ساختمانی :
بالابرهای ساختمانی در انواع ۳۵۰، ۵۰۰ ، ۷۵۰ و ۱۰۰۰ کیلوگرمی ساخته شده و به بازار عرضه می گردند.
ظرفیت اسمی ظرفیت مفید توان الکتریکی مدل گیربکس
۳۵۰ کیلوگرم ۲۵۰ کیلوگرم ۳ اسب بخار VF85
۵۰۰ کیوگرم ۴۰۰ کیلوگرم ۵٫۵ اسب بخار VF110
۷۵۰ کیلوگرم ۶۰۰ کیلوگرم ۷٫۵ اسب بخار VF150
۱۰۰۰ کیلوگرم(۱تن) ۹۰۰ کیلوگرم ۱۰ اسب بخار VF180
تعمیر و نگهداری بالابر ساختمانی چگونه میباشد؟
۱- الکتروموتور دستگاه هر ۶ ماه یکبار توسط یک برقکار سرویس و چک گردد.
۲- در عملیات تعمیر و نگهداری از قطعات اورجینال و اصل استفاده گردد.
۳- سیم اتصال دستگاه به برق بازرسی شود تا فاقد هرگونه زدگی و آسیب دیدگی باشد.
۴- گیربکس دستگاه به صورت دوره ای چک شده و داخل آن واسکازین ریخته شود.
۵- سیم بکسل دستگاه به صورت دوره ای مورد بازدید قرار گیرد تا فاقد هرگونه زدگی، آسب دیدگی یا پیچ خوردگی باشد.
۶- در هنگام زیر بار بودن دستگاه می توان با توجه به صدای الکتروموتور و نحوه بالا کشیدن بار توسط آن به مشکلات در صورت بروز پی برد.
۷- به صورت سالانه تمامی قسمت های دستگاه چک و سرویس گردد.
نکات ایمنی درباره کار با بالابر ساختمانی:
در این بخش شرکت صنعت یدک آذربایجان به برخی از نکات ایمنی که باید حین کار با بالابر ساختمان در نظر گرفته شود، اشاره میکند.
- اگر از بالابر ساختمانی با ظرفیت بالا جهت حمل وزن های سنگین استفاده میکنید؛ بهتر است پایههای آن را به میلههای ساختمانی و یا یک پایه محکمتر که از واژگونی بالابر مصالح بار جلوگیری میکند، جوش دهید.
- جنس موتور، سیمپیچهای به کار رفته در بالابر ساختمانی و همچنین پایههای آن، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و این موارد تاثیر مستقیمی بر روی سطح ایمنی کار شما دارند.
- از بالابر ساختمانی فقط و فقط برای حمل کالا استفاده می گردد، به هیچ وجه نباید از آن برای حمل افراد استفاده نمود.
- در شرایط بد آب و هوایی و طوفان های شدید استفاده از بالابر به دلیل بر هم خوردن تعادل دستگاه و امکان سقوط مجاز نیست.
به چه نکاتی در انتخاب موتور برای بالابر ساختمانی باید توجه داشت؟
بر اساس تحقیقات شرکت صنعت یدک آذربایجان به طور قطع موتور الکتریکی مهمترین بخش فنی در هر نوع از بالابر ساختمانی می باشد. قدرت تا کارایی تعریف شده در هر بالابر ساختمانی متوجه کارایی و تناسب درست در انتخاب موتور الکتریکی دستگاه است.
توجه داشته باشید که الکتروموتور بالابر های ساختمانی با توجه به معیارهایی مانند ظرفیت حمل بار و ارتفاع انتخاب می شوند.در نظر داشته باشید که هر مجموعه بالابر ساختمانی، دستگاه های با قابلیت مونتاژ شدن ساده ای هستند. از این رو غالباً این مجریان حرفه ای در فضاهای کارگاهی هستند که با توجه به نیازها و البته در نظر گرفتن هزینه ها، نوع و مونتاژ بالابر تخصصی خود را آغاز می کنند.
بر روی پلاک الکتروموتور های بالابر مصالح اطلاعاتی درج شده است که در آن مشخصات الکتروموتورها به صورت خلاصه به کاربران عرضه شده است. اطلاعاتی که به طور مثال تک فاز یا سه فاز بودن الکتروموتور، میزان جریان ورودی، میزان توان مصرفی و شرکت سازنده است. موتورهای بالابر ساختمانی که نام دیگر آن ها الکتروموتور میباشد؛ به دو دسته کلی تک فاز و سه فاز تقسیم میشوند. این مهم ترین شاخص مربوط به الکترون می باشد که روی پلاک آن ها درج شده است. یکی از اطلاعات مهم دیگری که شرکت صنعت یدک آذربایجان در اختیار شما قرار میدهد این است که باید حتماً به آن توجه کرد عدد آی پی می باشد. شاخص آی پی میزان نفوذپذیری الکتروموتور را در برابر رطوبت و گرد و غبار مشخص می کند. به طور معمول آی پی ۵۴ برای الکتروموتورهای بالابرهای ساختمانی مناسب می باشد. در موتور هایی که تک فاز هستند؛ باید به خازن ها و کلاچ موتور دقت بیشتری کرد.
نکات در مورد خرید بالابر ساختمانی :
- قرقره دستگاه به اندازه کافی بزرگ باشد تا بتوان سیم بکسل را به اندازه کافی پیچ دهد و از پیچیده شدن سیم دور شفت گیربکس و بوجود آمدن حوادث پیشگیری کند.
- قلاب مورد استفاده در دستگاه، مقاومت لازم و کافی برای بلند کردن بار را با توجه به ظرفیت بالابر داشته باشد.
- سیم بکسل استفاده شده در دستگاه مناسب با وزن بالابر باشد و از لحاظ کیفیت و مقاومت در سطح مناسب و استاندارد قرار داشته باشد.
- لوله ها و پایه های دستگاه کهدر مجموع شاسی دستگاه را تکمیل می کنند مقاومت لازم جهت بار را داشته باشند.
- کیفیت گیربکس مورد استفاده در دستگاه در سطح مطلوبی بوده و دنده های گیربکس از آلیاژ با کیفیت باشد تا ظرفیت مناسب را جهت حمل راحت وآسان بار داشته باشد.
- دارا بودن ریلی بلند که باعث ایجاد فاصله مناسب بالابر از ساختمان شده الزامی می باشد تا از گیر کردن مصالح به بدنه ساختمان جلوگیری نماید.
انتخاب کابل برق برای موتور بالابر ساختمانی چگونه میباشد؟
با توجه به نکات ارایه شده توسط شرکت صنعت یدک آذربایجان یکی از مهم ترین مواردی که باید در نصب و راه اندازی بالابر های ساختمانی مورد توجه قرار گیرد، انتخاب مناسب کابل برق می باشد تا بالابر با مشکلات متعددی روبه رو نشود که این نکات به طور زیر میباشد:
- اگر فاصله از کنتور برق یا پریز برق تا بالابر حدود 15 متر یا کمتر است از کابل 2 در 2.5 استفاده کنید.
- اگر فاصله از کنتور برق یا پریز برق تا بالابر بین 15 تا 35 متر است از کابل 2 در 4 استفاده کنید.
- اگر فاصله از کنتور برق یا پریز برق تا بالابر بیشتر از 35 متر است حتما از کابل 2 در 6 استفاده کنید.
هیچ محصولی یافت نشد.